Acebutolol

Wanneer wordt het voorgeschreven?
Acebutolol is een betablokker en wordt voorgeschreven bij een hoge bloeddruk, hartkramp, snelle schildklier en hartritmestoornissen. Het medicijn verlaagt de hartslag en bloeddruk. Daarnaast wordt de zuurstofbehoefte van het hart verlaagd.

Veelvoorkomende bijwerkingen bij Acebutolol
Naast het gewenste effect kunnen er verschillende bijwerkingen voorkomen bij het gebruik van Acebutolol. Soms kunt u last krijgen van maagdarmstoornissen waaronder obstipatie, misselijkheid, diarree en braken. U kunt deze klachten voorkomen door de medicijnen bij het eten in te nemen. U kunt ook last krijgen van vermoeidheid, stemmingsveranderingen en nachtmerries. Bij het opstaan kunt u last krijgen van duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd. U kunt ook last krijgen van hoofdpijn en wazig zien. Huiduitslag en kortademigheid behoren ook tot de bijwerkingen. Zeer zelden kunt u door de medicijnen last krijgen van koude handen en voeten. Als de bloeddruk door het gebruik van het medicijn te laag wordt kunt u last krijgen van impotentie.

Wanneer kunt u deze betablokker beter niet gebruiken?
De eerste dagen dat u Acebutolol gebruikt kunt u beter niet autorijden. U kunt door het instellen van het medicijn wat duizelig zijn. Na enkele dagen zijn deze klachten vaak weer over en kunt u weer autorijden. Probeer in het begin ook geen alcohol te drinken. Na deze periode kunt u met mate alcohol drinken. U kunt meer last krijgen klachten als duizeligheid door het drinken van alcohol. Dit medicijn kunt u beter niet gebruiken als u astma heeft. U mag Acebutolol niet gebruiken als u zwanger bent of wilt worden. Overleg hierover met uw huisarts.

Merknamen van Acebutolol
Acebutolol is de werkzame stof van het medicijn en kan in verschillende medicijnen verwekt worden. Het medicijn zelf wordt vaak onder een andere naam verkocht. Er zijn bij ons tot dusver geen alternatieve merknamen behalve de naam Acebutolol bekend. Het kan voorkomen dat de werkzame stof gecombineerd wordt met andere medicijnen.

E-book minder stress

Natuurlijke alternatieven

E-book meer zelfvertrouwen