Betaxolol

Wanneer wordt het voorgeschreven?
Betaxolol wordt voorgeschreven bij een verhoogde oogbaldruk (glaucoom). Door het gebruik van deze bètablokker neemt de hoeveelheid vloeistof in het oog af. De druk in het oog neemt hierdoor verder af.

Veelvoorkomende bijwerkingen bij Betaxolol
Soms kunt u door het gebruik van de oogdruppels last krijgen van rode geïrriteerde ogen, pijn in de ogen, zwelling en roodheid van het ooglid. Als u last krijgt van een zwelling dan dient u contact op te nemen met uw arts. U kunt last krijgen van wazig zien vlak na het indruppelen van de ogen. Dit gaat meestal vanzelf over. U kunt het gevoel hebben dat er een vuiltje in uw oog zit of tranende ogen. Dit is een bijwerking die vanzelf weer over gaat. Als u de oogdruppels gebruikt in combinatie met contactlenzen, dan kunt u last krijgen van droge ogen. Zeer zelden kunt u last krijgen van grauw staar of een overgevoeligheidsreactie aan de ogen of huid. U kunt soms ook last krijgen van hoofdpijn.

Wanneer kunt u deze bètablokker beter niet gebruiken?
U kunt Betaxolol beter niet gebruiken als u zwanger bent of wilt worden. U kunt het medicijn wel gebruiken bij het geven van borstvoeding. Na het indruppelen mag u de eerste vijf minuten niet autorijden. Hierna mag u wel gewoon autorijden. U mag het medicijn niet gelijktijdig met andere oogdruppels of oogzalf gebruiken. U kunt beter vijf minuten wachten voordat u een ander medicijn gebruikt vanwege de wisselwerking.

Merknamen van Betaxolol
Betaxolol is de werkzame stof en deze stof wordt in verschillende medicijnen toegepast. Een medicijn waarin de werkzame stof verwerkt is: Betoptic. Er kunnen middelen bestaan waarbij de werkzame stof gecombineerd wordt met een andere werkzame stof. Bij ons is hier geen merknaam van bekend.

E-book minder stress

Natuurlijke alternatieven

E-book meer zelfvertrouwen