Bisoprolol

Wanneer wordt het voorgeschreven?
Bisoprolol is een betablokker die in de regel wordt voorgeschreven bij een hoge bloeddruk, te hoge hartslag, en soms als preventief medicijn tegen een hartinfarct. Bisoprolol zorgt er tevens voor dat de zuurstofbehoefte van het hart lager wordt.

Veelgenoemde bijwerkingen bisoprolol

Deze betablokker heeft geen veelvoorkomende bijwerkingen. Een bijwerking die soms optreedt is dat u wat last van uw maag en darmen kunt krijgen. Het medicijn met wat voedsel innemen is in het laatste geval voor veel patiƫnten een uitkomst. Andere bijwerkingen die -in vrij zeldzame gevallen- voorkomen zijn hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Ook is een aantal gevallen bekend van mensen die na het gebruik van bisoprolol last krijgen van koude handen en voeten.

Wanneer deze betablokker niet gebruiken?
Indien u na het gebruik van bisoprolol last heeft van bovengenoemde bijwerkingen, is het verstandig te wachten met autorijden. Het drinken van alcohol in combinatie met bisoprolol is met mate mogelijk, maar u dient goed naar uw lichaam te luisteren hoe u zich daarbij voelt. U hoeft verder qua voeding geen rekening te houden met het gebruik van deze betablokker.

Merknamen van bisoprolol
Bisoprolol is de werkzame stof van een aantal producten die onder andere merknamen worden verkocht. Bij ons bekende producten met bisoprolol zijn:

  • Emcor
  • Emcor Deco

Tevens bestaat er een middel dat is gecombineerd met een andere werkzame stof, namelijk hydrochloorthiazide. De naam van dit generieke combinatiemiddel is Bisoprolol-Hydrochloorthiazide.

Generieke namen van middelen met Bisoprolol

Bisoprolol komt ook als merkloos, generiek middel voor en is bekend onder de volgende namen:

  • Bisoprolol
  • Bisoprololfumaraat (tabletten)

E-book minder stress

Natuurlijke alternatieven

E-book meer zelfvertrouwen