Carvedilol

Wanneer wordt het voorgeschreven?
Carvedilol is een betablokker die in de regel wordt voorgeschreven bij een hoge bloeddruk, angina pectoris -oftewel hartkramp-, hartritmestoornissen en hartfalen. Carvedilol zorgt er tevens voor dat de zuurstofbehoefte van het hart lager wordt.

Veelgenoemde bijwerkingen carvedilol

Deze betablokker heeft geen veelvoorkomende bijwerkingen. Een bijwerking die soms optreedt is duizeligheid. Het lichaam moet enkele dagen tot weken wennen aan het gebruik van het medicijn; het is dan ook aan te raden om vooral rustig op te staan van een bank of stoel en geen onverwachte en zware inspanningen te doen. Tenslotte is hartfalen -vreemd genoeg- heel soms een bijwerking die wordt ervaren na het gebruik van carvedilol. Neemt u direct contact op met uw arts wanneer u last krijgt van vermoeidheid, opgezwollen enkels of benauwdheid.

Wanneer deze betablokker niet gebruiken?
Indien u na het gebruik van carvedilol last heeft van duizeligheid, is het verstandig te wachten met autorijden. Autorijden als u duizelig bent is immers niet gegarandeerd veilig. Het drinken van alcohol in combinatie met carvedilol is mogelijk, maar kan de bijwerking duizeligheid versterken omdat alcohol de bloedvaten verwijdt. U kunt dit zelf ervaren door rustig een glas alcohol te drinken, drink uiteraard altijd met mate. U hoeft verder qua voeding geen rekening te houden met het gebruik van deze betablokker. Als u zwanger bent of wilt worden, gebruik het medicijn carvedilol dan NIET. Overleg bij twijfel altijd met uw arts.

Merknamen van carvedilol
Carvedilol is de werkzame stof van het product dat merkloos onder de naam carvedilol wordt verkocht. Bij ons zijn dus verder geen merkproducten met carvedilol bekend.

Generieke namen van middelen met carvedilol

Carvedilol komt dus slechts als merkloos, generiek middel voor en is ook onder die naam bekend bij apotheken en andere medische instellingen.

E-book minder stress

Natuurlijke alternatieven

E-book meer zelfvertrouwen