Esmolol

Wanneer wordt het voorgeschreven?
Esmolol behoort tot de bètablokkers en wordt meestal voor tijdelijk gebruik voorgeschreven. De medicijnen verlagen de bloeddruk en hartslag. De medicijnen worden vooral gebruikt om tijdelijk de hartslag te verlagen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan na een operatie als uw bloeddruk of hartslag te snel is.

Veelvoorkomende bijwerkingen bij Esmolol
Bij het gebruik van Esmolol kunt u last krijgen van verschillende bijwerkingen. Zeer vaak krijgt u last van een verlaagde bloeddruk en zweten. U kunt ook last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid, concentratieverlies en een gevoel van slaperigheid. U kunt ook een licht gevoel in uw hoofd krijgen. U kunt last krijgen van een verlies van uw eetlust, misselijkheid en braken. U heeft het gevoel dat u vermoeid bent en uw krachten verliest. Angstgevoelens of depressie kunnen ook opspelen in combinatie met verwardheid. Soms kan er een plots verlies van het bewustzijn ontstaan en een trage hartslag. Als u veel last krijgt van bijwerkingen dan kunt u contact opnemen met de huisarts.

Wanneer kunt u deze bètablokker beter niet gebruiken?
U kunt Esmolol beter niet gebruiken tijdens de zwangerschap of als uw zwanger wilt worden. Er zijn geen geboorteafwijkingen bekend, maar er is geen ervaring met een zwangerschap en Esmolol. U moet voorzichtig zijn bij het gebruik van Esmolol en diabetes omdat een lage bloedsuiker gemaskeerd wordt. Als u last heeft van astma of psoriasis dan kan het slim zijn om dit medicijn niet te gebruiken. U mag het medicijn ook niet gebruiken bij nierproblemen. U mag het medicijn niet gebruiken bij hartfalen.

Merknamen van Esmolol
Esmolol is de werkzame stof en kan verwerkt worden in verschillende medicijnen met een andere merknaam. Een merkvariant die bij ons bekend is: Brevibloc. Voor de rest zijn er geen merknamen bij ons bekend.

E-book minder stress

Natuurlijke alternatieven

E-book meer zelfvertrouwen