Nebivolol

Wanneer wordt het voorgeschreven?
Nebivolol is een betablokker die in de regel wordt voorgeschreven bij een hoge bloeddruk en hartfalen. Nebivolol zorgt er tevens voor dat de zuurstofbehoefte van het hart lager wordt.

Veelgenoemde bijwerkingen nebivolol

Bij deze betablokker worden zeer weinig bijwerkingen gemeld. Een bijwerking die soms optreedt is duizeligheid, of een licht gevoel in het hoofd. Het lichaam moet enkele dagen tot weken wennen aan het gebruik van de nebivolol; het is dan ook aan te raden om vooral rustig op te staan van een bank of stoel en geen onverwachte en zware inspanningen te doen. Verdere -zelden- genoemde bijwerkingen van nebivolol zijn vermoeidheid en hoofdpijn, koude handen en voeten, en aan het begin van het gebruik van het medicijn kunnen er maagdarmklachten optreden.

Wanneer deze betablokker niet gebruiken?
Indien u na het gebruik van nebivolol last heeft van duizeligheid, is het verstandig te wachten met autorijden. Autorijden als u duizelig bent is immers niet gegarandeerd veilig. Zeker als u wat wazig ziet is autorijden niet aan te raden. Het drinken van alcohol in combinatie met nebivolol is mogelijk, maar kan de bijwerking duizeligheid versterken omdat alcohol de bloedvaten verwijdt. U kunt dit zelf ervaren door rustig een glas alcohol te drinken, drink uiteraard altijd met mate. U hoeft verder qua voeding geen rekening te houden met het gebruik van deze betablokker. Als u zwanger bent of wilt worden, gebruik het medicijn nebivolol dan NIET omdat er nog te weinig onderzoeksresultaten bekend zijn. Overleg hierover altijd met uw arts.

Merknamen van nebivolol
Nebivolol is de werkzame stof van het product dat onder de namen Nebivolol en Nebilet wordt verkocht.

E-book minder stress

Natuurlijke alternatieven

E-book meer zelfvertrouwen