Penbutolol

Wanneer wordt het voorgeschreven?

Penbutolol is een betablokker en wordt meestal voorgeschreven bij een hoge bloeddruk. De huisarts kan besluiten om het medicijn voor te schrijven bij andere aandoeningen. Het medicijn remt het hart af waardoor er minder grote hoeveelheden bloed worden rondgepompt. De bloeddruk wordt hierdoor verlaagd en het hart gaat effectiever werken.

Veelvoorkomende bijwerkingen bij Penbutolol

Bij het gebruik van Penbutolol kunt u last krijgen van duizeligheid en een licht gevoel in uw hoofd. Als u voor het eerst gebruik gaat maken van het medicijn, dan kunt u tijdens de eerste weken last krijgen van vermoeidheidsklachten. Als dit langer dan een paar weken aanhoud dan moet u contact opnemen met uw huisarts. U kunt soms last krijgen van een overgevoeligheidsreactie. U mag dan niet direct stoppen met het medicijn, maar u moet contact opnemen met een arts. Als u diabetes heeft dan kan dit medicijn effect hebben op uw bloedsuiker. U kunt ook last krijgen van een lage hartslag.

Wanneer mag u deze betablokker niet gebruiken?

U kunt deze betablokker beter niet gebruiken als u zwanger bent of van plan bent om zwanger te worden. Het is niet bekend wat het effect is op het geven van borstvoeding. Het gebruik van alcohol wordt afgeraden in combinatie met deze betablokker. U mag tevens niet autorijden als u last krijgt van duizeligheid door het gebruik van Penbutolol. U mag dit medicijn niet gebruiken als u astma heeft. U mag het medicijn niet gebruiken als u een lage bloeddruk heeft of u in het verleden een hartaanval gehad heeft.

Merknamen van Penbutolol
Penbutolol is de werkzame stof in verschillende medicijnen en kan dus onder een andere naam verkocht worden. Er is bij ons één merkvariant bekend: Levatol. Het kan voorkomen dat Penbutolol gecombineerd wordt met een andere werkzame stof.

E-book minder stress

Natuurlijke alternatieven

E-book meer zelfvertrouwen