Pindolol

Wanneer wordt het voorgeschreven?
Pindolol is een betablokker die in de regel wordt voorgeschreven bij een hoge bloeddruk, angina pectoris -oftewel hartkramp- en hartritmestoornissen. Ook wordt pindolol gebruikt wanneer de schildklier te snel werkt. Pindolol zorgt er tevens voor dat de zuurstofbehoefte van het hart lager wordt.

Veelgenoemde bijwerkingen pindolol

Deze betablokker heeft geen veelvoorkomende bijwerkingen. Een bijwerking die soms optreedt bij pindolol is duizeligheid. Het lichaam moet enkele dagen tot weken wennen aan het gebruik van het medicijn; het is dan ook aan te raden om vooral rustig op te staan van een bank of stoel en geen onverwachte en zware inspanningen te doen. Ook vermoeidheid wordt regelmatig genoemd als bijwerking; ook hierbij wordt geadviseerd om rustig aan te doen en geen extreme inspannignen te verrichten en goed te luisteren naar uw lichaam.

Wanneer deze betablokker niet gebruiken?
Indien u na het gebruik van pindolol last heeft van duizeligheid, is het verstandig te wachten met autorijden. Autorijden als u duizelig bent is immers niet gegarandeerd veilig. Normaal gesproken verdwijnt deze bijwerking na enkele dagen, dit voelt u zelf aan. Als de duizeligheid wegtrekt kunt u gewoon autorijden in combinatie met de pindolol-medicijnen. Het drinken van alcohol in combinatie met pindolol is mogelijk, maar kan de bijwerking duizeligheid versterken omdat alcohol de bloedvaten verwijdt. U kunt dit zelf ervaren door rustig een glas alcohol te drinken, en drink hierbij altijd met mate. U hoeft verder qua voeding geen rekening te houden met het gebruik van deze betablokker. Als u zwanger bent of wilt worden, gebruik het medicijn pindolol dan NIET, omdat er nog te weinig onderzoek gedaan is naar de effecten van pindolol op zwangerschappen. Overleg bij twijfel altijd met uw arts.

Merknamen van pindolol
Pindolol is de werkzame stof van het product dat onder het merk Viskeen wordt verkocht.

Generieke namen van middelen met Pindolol

Merkloos is pindolol ook verkrijgbaar, als Pindolol-tabletten.

E-book minder stress

Natuurlijke alternatieven

E-book meer zelfvertrouwen